Anketa ke kolektivce SŽDC

Kategorie: Články Zveřejněno: úterý 9. leden 2018 16:47 Napsal Jožka Hlaváček

Našich členů ze SŽDC jsem se zeptal, zda by souhlasili s podpisem PKS, pokud by zaměstnavatel nabídl minimální navýšení, případně jednorázovou odměnu do prosincové výplaty jako u ČD Cargo, nebo zda zastávají můj názor na využití všech možností, které nám dává Zákon o kolektivním vyjednávání, tedy zda v konečné fázi podpoří případnou stávku. A protože reakce odpovídaly náladě ve firmě, a protože se mi jejich odpovědi líbily, nenechám si je pro sebe.

  • Z mého pohledu asi klidně do toho šlápni. Není na co čekat.
  • Jsem toho názoru, že by kolektivní vyjednavači měli s vedením SŽDC dále jednat o slušnějších podmínkách, pokud možno i formou určitého nátlaku a nepřistoupit na variantu tzv. držhubného.
  • Mně to rozhodně nestačí a plně souhlasím s Tvým pohledem na věc. Určitě by se mělo bojovat za větší nárůst a to i třeba formou stávky - já bych se připojil. Takže ode mne PODPORA Tobě.
  • Měli jsme dostat přidáno jak ČESKÉ DRÁHY, pokaždé je na tom SŽDC horší. Posledních pět let je výplata pořád stejná , Kdy nám přidají 10 až 15 %. Měli jsme zůstat u ČD .
  • To je teda sakra málo!!! Všem státním zaměstnancům se přidává 1 - 2x ročně 10 - 15 % a nás se to netýká?! My jsme byli st. zaměstnanci, jen když se mzdy zmrazovaly?! Ať se naši rádoby chlebodárci podívají na vývoj průměrné mzdy, SŽDC už je několik let pod průměrem. Nebudu se rozvášňovat, zkrátka, můj názor je, buď přidat min.10% na základě, nebo STÁVKA!!! Jinde ve světě už by to udělali dávno, to jen my jsme takový "připosraný" národ, který se neozve a nadává leda tak u piva v hospodě. Já jim kašlu na nějaké jednorázové "nahonění " procent, to nic neřeší!!!
  • Nejsem spokojená a dávám ti podporu
  • Nevím jestli bude můj názor k něčemu,ale rozhodně si myslím, že návrh zaměstnavatele je opravdu sranda. Nepamatuji si, kdy nám bylo aspoň trochu znatelně přidáno. Je nás nedostatek, a vzhledem k věkovému průměru.... škoda slov. Ale v obchodě zdražení a vlastně všude vidíme všichni. Tak asi tak . Já za sebe nesouhlasím, uvidíme.
  • 30 % a zůstanu. Já jsem pro.
  • Provedl jsem průzkum na CDP a všichni s kterýma jsem mluvil jsou pro tvrdší postup a navýšení do tarifu, žádné jednorázové úplatky. Takže TLAČIT!!!!!!
  • Souhlasím s tvrdým postupem. Je potřeba na ně přitlačit. Taková situace jak je nyní se už brzy nemusí opakovat. Moji podporu máte.
  • Co k tomu napsat..., bude to JEN a POUZE můj osobní názor, ale zřejmě jej chceš vědět, takže se vyjadřuju ke kolektivnímu vyjednávání... Domnívám se, a myslím si, že:  - nemáme šanci dostat více než si vyjednalo ČD (tuším 4,5%) nebo ČD Cargo (tuším 3%) - už z jakéhosi "principu",- pokud by však GŘ řeklo, že je to nabídka poslední, pak vězte, že je to skutečně nabídka poslední, - souhlasím s názorem, že těch pár % není mnoho, ale lepší vrabec v hrsti než holub na střeše (říká staré dobré přísloví). Tím si nemyslím, že by se nemělo dále vyjednávat, ale je nutné se rozhodnout, abychom nezplakali nad výdělkem (či prodělkem). Oceňuji práci kolektivních vyjednavačů, že pro nás chtějí co možná nejvíc a nejlepší podmínky, sama jsem nikdy nevyjednávala, a ani bych nechtěla. Netuším, co je lepší, je to skutečně čistě můj osobní názor, a protože je demokracie, tak se o něj podělím. Přeji pevné nervy a dobré rozhodnutí
  • Já jsem samozřejmě pro tlak. Ve všech směrech. Snad se z toho nepo...me.  Já mám málo!
  • Tak to je jiná rýža . Tyto informace jsou pro mne daleko zajímavější a dávají mě možnost se trochu zorientovat - samozřejmě ne ve všem , na to mám málo tříd . Každopádně jestli to chápu správně , základ je jistý základ to slyším ze všech stran , ale taky hodně slyším ,, výplatu mi udělají příplatky ". Trochu mi sice vadí ,že ostatní věci např. dodatková , různé penzijka, dovolená atd. jsou bokem kvůli našim penízkům , ale doufám , že to bude aspoň tak jako minule. Každopádně abych to shrnul - přesvědčil jsi mne , takže můj hlas máte. Držím palce a jak říkáme mi kalení ZPÁTKY NI KROK
  • Je třeba to zastavit na měsíc, aby Ti gauneři co nás okrádají na všem na čem to jen jde, viděli, že nevolnictví už bylo dávno zrušeno. Přednosta nám přeruší směny, aby prý ušetřil, že mu dali málo peněz na platy. Kde je trestní oznámení na šmejda z vedení SŽDC, který podepsal v KS zvýšení platů a potom mu řekne ať propouští lidi z provozu, aby na to měl. Ten nás na to konto nutí porušovat předpisy a ani KD si s tím neví rady. Hlavně šetřit. Je toho moc na nějaké rozepisování, ale stojím za Tebou.
  • V jednom mailu odpovídám za 2 lidi . "Nabídku zaměstnavatele neakceptovat." Pokud nedojde ke zmoudření u vedení SŽDC tak jsme oba pro stávku OSŽ.
  • Ano, je to sakra málo.Souhlasím s dalším kolem vyjednávání i podmínkami které jsi nastínil (zvýšit tlak vyjednávacího týmu,další kolo vyšší nárůst,...). Kdy, když ne teď? Aby už nikdo nemohl říct, že síla odborů skončila s Duškem. Moji podporu máš a držím palce Tobě i vyjednávacímu týmu.
  • Jako bývalý, dnes již emeritní, odborář podporuji razantnější kroky ve vyjednávání. Zažil jsem 2x stávku, „těším se na 3.“
  • Souhlasím s tebou je to málo.
  • Za mě nesouhlas s nabídkou. K čemu potom ta snaha vyjednat něco navíc? Tady je aktivita pana Malého brána jako podraz OSŽ vůči ADP a ostatním organizacím.
  • Nejsem spokojen s navrhovaným zvýšením od zaměstnavatele.
  • Jsem sice prdůch, ale jdu s Tebou!!!!
Zobrazeno: 2901