Poznávací zájezd 2024

Kategorie: Volný čas Zveřejněno: čtvrtek 25. červenec 2024 13:40 Napsal admin

Ať idú časy fšelijaké, žit sa mosí a k životu patří neenom starosti, ale aj radosti Šak ináč by sa z teho mohl jeden aj zbláznit, a to nestójí za to. Proto si vás, členů naší ZO OSŽ Veselí nad Moravú – Slovácko a aj vaších blízkých dovolujeme pozvat na tradiční

Poznávací zájezd

na kerém sa snáď neenom dobře pobavíte a hodíte za hlavu starosti fšedních dní, ale aj sa dozvíte hafl nových zajímavostí a eště k temu sa budete moct vyfotit třeba s Otcem vlasti Karlem IV a fšeckýma jeho manželkama, Rudolfem II, Napoleónem, T.G. Masarykem nebo Bedřichem Smetanú. No a eště asi s padesáti dalšíma osobnosťama.
Ale popořádku. Najprv sa mosí vyjét z Veselí. A to uděláme, jak dycky, busem Obadalusem ve štvrtek 19. 9. 2024 v sedm hodin od rampy Veselského nádraží (až sa posjížďajú vlaky ze fšeckých stran). Aj sa ně derú slze do očí, když si pomyslím, že letos to bude asi poslední zájezd s Tonikem Obadalem. Prožili zme teho spolem tolik, že sa to nedá ani vyprávjat. Negdy o tem napíšu knížku. No, snáď si to eště rozmyslí . . .
Tož, poďme ale dál. Naša první zastávka bude na zámku Konopiště. Šak víte, to je tam, co František Ferdinand střílal po fšeckém, co sa pohlo. Tam si nebyli jistí životem ani brablenci. Na Konopišti máme objednané 2 okruhy. Jeden reprezentační, kde sú fšelijaké pičičmundinky jak míšenský porculán, gobelíny, šminkastolky a tak a druhý s puškama a harémem. Každý z vás si vybere, kerý okruh chce vidět. Já bych to viděl chlapy napravo, baby nalevo . . .
Dalším zastavením bude nedaleký Benešov, kde v klidu spácháme oběd a potem navštívíme Muzeum moderního umění a desingu. Tam sa moc těším. To je to, jak hádáte, co to je a ani autor to neví . . . No a potem už pojedeme na ubytování do hotela V pivovaře v Davli, kerý leží v nádhernéj krajině na sútoku Sázavy a Vltavy. Tam spácháme zeznamovací večúrek . . .
No a na druhý deň pojedeme na hrad Točník, kerý si nechal vystavjat, po požáru nedalekého hradu Žebrák, král Václav IV. Odtáď přejedeme na oběd do hotela U Berounky, kerý je umístěný v malebném údolí Berounky a už enom navštívit ho je zážitek. No a poslední štacú teho dňa bude muzeum voskových figurín v Karlštejně. Tam sa možete fotit s týma osobnosťama, akorát s něma nepokecáte . . .
Poslední deň dáme netradičně pivovar s degustacú a obědem. Tentokrát to odnese Kácov, pivovar Hubertus a pivovarská restaurace Šalanda. Tož a potem už v poklidu dom, zaséj do reality fšedního dňa . . .
Naši milí, zájezd sa uskuteční od štvrtka 19. do soboty 21. 9. 2024. Cena je 3 600 Kč/os. V ceně je doprava, vstupy, ubytování a polopenza.
Zájemci, hlaste sa nám na ZV ve Veselí do 16. 8. buď mailem, osobně nebo telefonem 972 635 435, 35 437 a možete aj esemeskú na moje číslo 606 702 863. Preferujeme mail.
Tož ale, pokáď bude po uzavření přihlášek malý zájem, tož to budeme moset zrušit . . .

S pozdravem: „Berounka, Vltava, Sázava, tři sestry, které pozdravíme a v jejich lůně poklady, které teď spolu navštívíme . . .
 

Zobrazeno: 61